Wednesday, June 23, 2010

Maharashtra PSI 2010 Exam Question Paper

Maharashtra PSI 2010 Exam Question Paper




1. The satellite launched by India in in September 2007 will be used for.....
ANS :

2. The special feature of the 'Revolt of 1857 AD' was the .... unity.
ANS : 1] Hindu - Muslim

3. In 1907, Maharshi Karve established the institution ..... at Hingane.
ANS : 1] Mahila Vidyalaya

4. Family planning program was intensively implemented during ........ five year plan for controlling growth of population in India.
ANS : 3] Sixth

5. ........ Assassinated Jackson, the collector of Nashik in 1909 A.D.
ANS : 2] Anant Kanhere

6. Who is the administrative head of Panchyat-Samiti?
ANS : 1] BDO

7. How many members are elected to the Rajyasabha from the States as well as Union Territories together?
ANS : 2] 238

8. Under root of 65 square - 16 sqare = ?
ANS :

9. What is the maximum strength of the Rajya Sabha?
ANS : 1] 250

10. The 1st session of National congress was held in .....
ANS : 1] Mumbai

11. A wire of length 6.27 m is bent to form a circle, then what is the radious of the circle?
ANS :

12. Who wrote the book of "Poverty & Un British Rule in India"?
ANS : 2] Dadabhai Naoroji

14. Morle - Minto Reforms Act was passed in ........
ANS : 1] 1909 AD

15. Modern biotechnology works on ....... level.
ANS : 2] Atom

17. Which is the lowest tier of Panchayat Raj Institutions?
ANS : 4] Gram Panchayat

18. The Sarpanch & Deputy Sarpanch are elected by,
ANS : 1] Members of Gram Panchayat


Share your answers with us & help to solve "Maharashtra PSI 2010 Exam Question Paper" , wish you all the best.

1 comment:

kalpesh said...

respected sir you may please send me psi preliminary exam 2010 answer key to my email address, please. My email address is (kkalpesh86@gmail.com)